Welkom bij Sport en Cultuur in Soest

Cultuurconsulent

Waarvoor kan je bij de Cultuurconsulent terecht?
Wat is het CultuurPuntSoest?

Een rijk cultureel leven
Soest heeft een rijk cultureel leven: cultuur in alle soorten en maten voor en door de inwoners van Soest.
De Cultuurconsulent verzorgt de promotie van culturele activiteiten in Soest en adviseert bij het opzetten van culturele projecten.

Promotie van culturele evenementen
CultuurPuntSoest plaatst culturele activiteiten in Soest op www.uitinsoest.nl en op de Facebookpagina van CultuurPuntSoest.

Maandelijks maakt en verspreidt het CultuurPuntSoest de papieren Culturele Agenda, met alle culturele uitjes in Soest. Deze agenda is gratis mee te nemen op 45 locaties in Soest, Soesterberg en Baarn.

Het CultuurPuntSoest maakt voor kinderen de Digitale Cursusgids met alle cursussen in Soest, zoals toneel, muziek, dans, beeldende kunst en circus. Kinderen die gebruik maken van het Jeugdcultuurfonds kunnen ook hun keuze maken uit deze cursussen.

Bij het Cultuurpunt in Idea ligt het promotiemateriaal van de culturele aanbieders in Soest, zoals flyers en programmaboekjes.

Culturele projecten
Heb je een creatief idee, dan kan de cultuurconsulent je helpen om het idee verder vorm te geven door je in contact te brengen met andere partijen. Ook kan de cultuurconsulent een werkgroep ondersteunen bij de voorbereiding van een project. Zo gebeurt dat bij de voorbereidingen van de Kunstroute ‘Kunst en bedrijven’ in Soest.

De cultuurconsulent signaleert ook zelf kansen en behoeftes en initieert projecten. Zo’n project is ‘Kunst in Soesterberg’. Soesterbergse kunstenaars en artiesten krijgen een podium tijdens dit festival in een prachtig pand in Soesterberg.

Dus
ben je op zoek naar een podium,
heb je een creatief idee, 
wil je exposeren,
wil je gezien worden,
of zoek je financiering voor je culturele project?
Neem dan contact op met de cultuurconsulent Anita Vreugdenhil

Kijk op www.ideacultuur.nl/cultuurpunt voor alle informatie.
Adres CultuurPuntSoest: RegioCultuurCentrum Idea, Willaertstraat 49, Soest
Cultuurconsulent: Anita Vreugdenhil, E: avreugdenhil@ideacultuur.nl