Welkom bij Sport en Cultuur in Soest

In beweging Soest

In Beweging Soest is een praktijk met een medische achtergrond.

Wij verzorgen Yoga lessen, Nordic Walking, Fysio & coaching.

 

Voor wie is Hatha Yoga en wat doet het?

Voor iedereen die het volgende wil bereiken:

Leren ontspannen (lichaam én geest)

Leren mediteren

Minder klachten ervaren

Kennen van je eigen lichamelijke grenzen

Kennen van je eigen mogelijkheden

Goede beheersing van de ademhaling

Gezonde beweeglijkheid

Vergroting lichaamsbewustzijn

Verbeterde concentratie juiste houding

Goede stabiliteit

Verbeterde coördinatie

Lekker in je vel zitten

Beter om kunnen gaan met spanningen in het dagelijks leven

Hatha-Integrale-Yoga is de klassieke Yoga aangevuld met andere stijlen en begint vanuit het bewustzijn van je lichaam en je adem. Vanuit daar werkt het naar eenheid van lichaam en geest. Het lichaam staat centraal. Vanuit diverse lichaamshoudingen (asana’s) wordt er gewerkt aan de ademhaling, ontspanning (zowel lichamelijke als geestelijk), lenigheid, lichaamsbewustzijn, lichamelijke grenzen, concentratie en evenwicht. Je denken heeft invloed op je lichaam en je lichaam heeft invloed op je denken. De insteek is: leren ontspannen, bewust worden van het eigen lichaam en eigen denken en de (on)mogelijkheden daarvan.

"In Beweging Soest" geeft Yogalessen aan volwassenen, ouderen en senioren (vrouwen én mannen). Voor ouderen (70+) zijn er speciale lessen. Jacintha vindt het een uitdaging mensen met lichamelijke klachten zo persoonlijk mogelijk te begeleiden, alles is bespreekbaar. Ieder is bezig op zijn of haar eigen niveau, er is dus geen competitie. De groepen bestaan uit maximaal 8 personen.

De lessen worden in eigen praktijk gehouden op de begane grond. Kenmerken van de Yogaruimte sfeervolle eigen ruimte , heerlijke vloerverwarming, indirecte verlichting en dimbaar gebruik van dikke en zachte matten kussentjes aanwezig, lesstoelen aanwezig beugels aan de muur voor eventuele steun

De Yogalessen zijn in lessen van 60 minuten als volgt opgebouwd:

15 minuten ontspanningsoefeningen bestaande uit afwisselend lichamelijke ontspanningsoefeningen, geestelijke ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen, lichamelijke losmaakoefeningen.

35 minuten Asana’s> (lichamelijke 'houdingen' vanuit lichaamsbewustzijn, aandacht en adem).

10 minuten eind-ontspanningsoefeningen bestaande uit afwisselend visualisaties, Meditaties of lichamelijke ontspanningsoefeningen.

Aanbod Kies je Sport/ Kies je Kunst van In beweging Soest

Let op: Deze aanbieder biedt op dit moment geen kennismakingsactiviteiten aan.