Welkom bij Sport en Cultuur in Soest

Monkey Moves Amersfoort

Kinderen goed leren bewegen, daar gaan we voor bij Monkey Moves. Voor ons is sport hét middel om kinderen fit en zelfredzaam te maken. Zo kunnen zij zich ontwikkelen tot volwaardige kleine apekoppen die steeds weer nieuwe stappen durven te zetten, nieuwe dingen leren en met een positief zelfbeeld de wereld ontdekken. Middels sportieve activiteiten, passend bij de sociale- en motorische vaardigheden van onze verschillende leeftijdsgroepen, helpen wij ouders met dit stukje van de opvoeding!

Waarom bestaat Monkey Moves? Zorgkosten rijzen de pan uit. Veel zorgkosten zijn gerelateerd aan de gevolgen van inactiviteit, verkeerde voeding en verminderde sociale cohesie. De aandoeningen als gevolg van onze westerse leefstijl (obesitas, hart- en vaatziekten, depressie, etc.) zijn kostbaar om te behandelen, maar het positieve punt is dat ze te voorkomen zijn. Onderzoek toont keer op keer aan dat meer en beter bewegen effect heeft op de gezondheid van kinderen. Dit in de vorm van een betere fysieke fitheid, optimale motorische ontwikkeling, betere schoolprestaties en betere sociale vaardigheden. Kinderen leren alleen niet meer hoe te spelen! Daarbij is aangetoond dat deze positieve effecten een rol blijven spelen tijdens de volwassen leeftijd. "Jong geleerd is oud gedaan".

Hoe dragen we als Monkey Moves hieraan bij? Wij brengen gezond bewegen weer terug in het DNA van het kind. Door kinderen samen te leren spelen, samen regels te maken en aan te passen en de basis van 12 verschillende sporten aan te leren, verrijken wij de beweegervaringen, keert het plezier terug, stimuleren we zelfredzaamheid en sociale verbondenheid. Samen met bewegingswetenschappers, docenten en therapeuten heeft Monkey Moves een multisport programma ontwikkelt voor kinderen van 1,5 tot 9 jaar. Het programma heeft als doel kinderen op motorisch- en sociaal vlak optimaal te stimuleren. Niet alleen binnen onze lessen, maar juist ook daarbuiten. Onze lessen zijn klein (max 15 kinderen) en zo inclusief mogelijk. Als een kind iets minder vaardig is, motorisch of sociaal, dan verrijkt dat de lessen en de leerervaring voor alle kinderen. Zo zijn wij van mening. Monkey Moves biedt multisport lessen als middel voor fitte, zelfredzame kinderen met een positief zelfbeeld! Bij de Monkey Moves Club worden elk jaar de motorische- en sociale vaardigheden - per specifieke leeftijd - gekoppeld aan de 12 populairste sporten van Nederland. Elke 3 weken een andere sport, met tussendoor een aantal thema weken. Naast Clublessen geven we Monkey Moves lessen als cursussen en workshops op Kinderdagverblijven en Buitenschoolse opvang (BSO). Maar ook organiseren we kampen, sportdagen, kinderfeestjes en open evenementen.

Aanbod Kies je Sport/ Kies je Kunst van Monkey Moves Amersfoort

Monkey Moves dreumesgym / peutergym

Monkey Moves Amersfoort

Locatie:

Beukenlaan 47, 3762 AG, Soest

Aanvang:

2 december 2021

Monkey Moves Multisport Basisschoolkinderen

Monkey Moves Amersfoort

Locatie:

Willaertstraat 49c

Aanvang:

2 december 2021

Monkey Moves Multisport Kleutergym

Monkey Moves Amersfoort

Locatie:

Willaertstraat 49c, 3766 CP, Soest

Aanvang:

2 december 2021